Vanavond vond er een grote handhavingsactie plaats in het centrum van Rotterdam. Handhavers, STJ (stedelijk team jongerenwerk) en een pikpraat-flyerteam van de campagne waren aanwezig en liepen de route Stadhuisplein, Lijnbaan, Binnenwegplein, Karel Doormanstraat, Hartmansstraat en Witte de Withstraat.

Tijdens de actie werden slachtoffers geadviseerd om de overlast te blijven melden in de StopApp. Dit heeft sinds januari 2018 ruim 1000 meldingen en ruim 2500 downloads van de app opgeleverd. Het centrum is een van de bekende hotspots, vrijdagavond is een tijdstip waarop straatintimidatie vaak voorkomt. Ook werden daders aangesproken en formeel gewaarschuwd. Handhavers zijn in Rotterdam al maanden aan het waarschuwen waar zij speciale trainingen voor krijgen, nu is het tijd voor boetes. Dat was overigens geen doel opzich tijdens deze avond.

Rotterdam is een stad waar iedereen zich veilig moet kunnen bewegen en daar hoort seksuele straatintimidatie niet bij. Dat seksuele straatintimidatie vaak voorkomt in onze stad blijkt uit een onderzoek van de EUR. Vrijwel alle vrouwen die meededen aan het onderzoek (94%) hebben het afgelopen jaar met seksuele intimidatie te maken gehad. Wie vrouwen in de gemeente Rotterdam op straat nasist, naroept, achternaloopt, om seks vraagt of in het nauw drijft, kan dus binnenkort rekenen op een boete.