Over de StopApp

Heb je te maken met seksuele straatintimidatie, oftewel pikpraat? Deze app biedt jou de mogelijkheid om dit op een eenvoudige, veilige en anonieme manier te melden. Met één klik stuur je je huidige locatie door waar het gebeurt of tik op de gewenste locatie op de kaart om een eerdere situatie aan ons te melden. Een melding in de StopApp is veilig en anoniem maar is geen aangifte bij de politie. Bij aanranding of verkrachting: bel direct de politie via 112, vraag hulp en doe aangifte.

Hoe werkt het?

  • Download de StopApp in jouw Playstore.
  • Accepteer de locatievoorziening in de StopApp.
  • Meld seksuele straatintimidatie direct met één klik op je telefoon.
  • Meldingen in Rotterdam worden met je locatie direct doorgestuurd naar de gemeente Rotterdam.
  • Help ons en voeg extra informatie aan je melding toe, zoals het aantal daders en wat er is gezegd of gebeurd. Je blijft altijd anoniem.
  • Op basis van de meldingen wordt in kaart gebracht op welke locaties en tijdstippen ‘pikpraat’ het meest voorkomt enkomt de gemeente Rotterdam in actie tegen daders.
  • Achteraf melden kan ook, door op de kaart een locatie te kiezen.

Wat doen we met de informatie?

Alle meldingen in Rotterdam worden door de gemeente Rotterdam bekeken en op basis daarvan gaan teams de straat op om in actie te komen tegen de daders. Alle meldingen in deze app zijn dus waardevol. Jij meldt pikpraat direct, wij pakken het aan. Zien waar we actie ondernemen? Houd de nieuwspagina in de gaten.Privacy

StopApp verzamelt, bewaart of deelt geen persoonlijke informatie. Gemeente Rotterdam gebruikt lokalisatiegegevens om inzichten te geven aan het projectteam, maar altijd anoniem.

Inzet

StopApp hecht veel waarde aan de bescherming van de privacy van zijn gebruikers. Om deze reden zal onze app nooit uw persoonlijke gegevens verzamelen of delen.

Wijzigingen in ons privacybeleid

StopApp kan dit Privacybeleid van tijd tot tijd aanpassen of bijwerken, en daarom zou u deze pagina regelmatig moeten bekijken. Als we ons beleid om welke reden dan ook wijzigen, werken we de datum ‘Laatst gewijzigd’ aan de onderkant van deze pagina bij.

Laatst gewijzigd op vrijdag 24 november 2017. 
Veilig op straat

Soms fiets of loop je ergens in Rotterdam waar je je niet veilig voelt. Wellicht mijd je soms zelfs deze plekken omdat je bang bent dat er wat vervelends kan gebeuren zoals seksuele straatintimidatie.

Vanuit het programma seksuele straatintimidatie willen wij dat iedereen in Rotterdam, met name vrouwen, veilig over straat kunnen gaan. Ook als het daarvoor nodig om bijvoorbeeld de buitenruimte aan te passen door het verbeteren van straatverlichting of meer snoeien van bosjes. Deze meldingen helpen ons om de plekken in beeld te brengen, en waar mogelijk de buitenruimte aan te passen.

Onderaan deze pagina kan je deze onveilige locaties melden door het formulier in te vullen.

Colofon

De StopApp is een initiatief van de gemeente Rotterdam.